Дослідження ролі моноцитів у розвитку індукованого фіброзу печінки - Онопа, Тетяна Віталіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Метою роботи є огляд та аналіз наукової літератури стосовно фіброзу печінки та факторів, які впливають на його розвиток; дослідження функцій моноцитів при різних запаленнях зокрема при фіброзі, а також аналіз дії молозива, вітаміну А і мікс-фактору як біотехнологічних речовин.
Науковий керівник: Бондар Анастасія Юріївна, асистент кафедри молекулярної біологія та біотехнології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Biology::Cell and molecular biology; фіброз печінки; моноцити; моноцитарно-макрофагальна система; молозиво; вітамін А; ретинол; мікс-фактор; клітинний імунітет