Фрагменти скульптурних образів «Доброго Пастиря» в ранньохристиянській традиції - Фомін, Ілля (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2012)
Стаття присвячена вивченню живописних та скульптурних зображень «Доброго Пастиря» в ранньохристиянському мистецтві. Застосовується герменевтичний підхід в історії культури. Проведена інтерпретація фрагментів мармурової кам’яної пластики з фондів «Національного заповідника «Херсонес Таврійський».
Keywords: християнство; герменевтика; іконографія; скульптура; мистецтво