Пенсіонер читає старі тексти. Що означає "добрий" самаритянин? - Валецькі, Вацлав; Walecki, Wacław; Валецкий, Вацлав (Краків : Ягеллонський університет, 2020)
Коли я дізнався про тему цієї конференції, одразу прийняв рішення брати в ній участь. Мене захопив сам факт, що організатори симпозіуму чітко вказують на його основну мету, а саме головну фразу «Ad fontes!» – «До джерел!» Зрештою, це ренесансне гасло повернення до давніх коренів знань, розуміння античності як орієнтира при оцінюванні ролі мистецтва, освіти, літератури та людських цінностей. Це основа наукового вивчення літературної традиції та, у більш широкому значенні, культурної традиції протягом усієї сучасності. І це повернення не обов'язково має бути лише поверненням до греко-римської давнини сьогодні, але воно має бути (І Є!) поверненням до загальної традиції європейської культури та окремих національних культур у ширшому значенні.
Emeryt czyta dawne teksty. Co to znaczy "Miłosierny" Samarytanin?
Пенсионер читает старые тексты. Что означает «добрый» самаритянин?
Вацлав Валецькі, професор, доктор габілітований, керівник Дослідницького Центру польської бібліографії імені Естрейхерів Ягеллонського університету (Краків, Республіка Польща).
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Дослідницький Центр польської бібліографії імені Естрейхерів Ягеллонського університету; Ягеллонський університет; «Ad fontes!»; античність; Притча «Добрий самарітянин»; «милосердний самарітянин»