Роль дорадчих органів у формуванні та реалізації місцевих політик - Коршун, Дмитро Іванович; Korshun, D. I. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Розкрито сутність, класифікацію та функції дорадчих органів у системі публічного управління. Проаналізовано нормативно-правове регулювання їх діяльності в Україні та практику функціонування у територіальних громадах. Виокремлено ключові проблеми взаємодії дорадчих органів із владою та громадськістю, Досліджено зарубіжний досвід і визначено можливості його адаптації. Сформульовано напрями удосконалення діяльності дорадчих органів, зокрема інституційне посилення, підвищення прозорості процедур, розширення інструментів участі та покращення комунікаційних механізмів.
The role of advisory bodies in the formation and implementation of local policies
Науковий керівник роботи: Конотопцев Олег Сергійович, кандидат наук з державного управління, доцент, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; дорадчі органи; місцеве самоврядування; партисипативна демократія; громадська участь; місцева політика