Основні положення методики дослідження територіальної організації системи обслуговування населення регіону на основі застосування системного підходу - Корнус, О.Г.; Нємець, К.А.; Kornus, O.G.; Nemets, K.A. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті проаналізовано основні положення методики дослідження територіальної організації системи обслуговування населення регіону на основі застосування системного підходу. Розглянуто його основні особливості. Запропоновано п’ять етапів дослідження територіальної організації системи обслуговування населення. The article the substantive provisions of method of research of territorial organization of the service system for population of region are analysed on the basis of application of approach of the systems. His basic features are considered. Five stages of research of territorial organization of service system for populationare offered.
The substantive provisions of method of research of territorial organization of the service system for population of region on the basis of application of approach of the systems
Keywords: система обслуговування населення; системний підхід; типи районів за рівнем розвитку системи обслуговування населення; service system for population; approach of the systems; types of districts on the level of development of the service system for population