Удосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців енергетичної галузі шляхом розробки засобів поточного контролю навчальних досягнень з теми «Напівпровідникові перетворювачі для електроприводу постійного струму» - Втюріна, Юлія Андріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета дослідження полягає в теоретичному обґрунтуванні і розробці засобів поточного контролю навчальних досягнень з теми «Напівпровідникові перетворювачі для електроприводу постійного струму», яка входить до складу дисципліни «Перетворювальна техніка енергетичних систем». Об’єкт дослідження – процес професійної підготовки майбутніх фахівців енергетичної галузі. Предмет дослідження – засоби поточного контролю навчальних досягнень з теми «Напівпровідникові перетворювачі для електроприводу постійного струму». Методи дослідження – аналіз психолого-педагогічної, електротехнічної, електроенергетичної та науково-методичної літератури з проблеми дослідження для встановлення стану її наукової розробленості; аналіз професійної підготовки фахівців енергетичної галузі; аналіз та узагальнення педагогічного досвіду, анкетування, тестування для визначення ефективності професійної підготовки фахівців енергетичної галузі.

The purpose of the research is to theoretically substantiate and develop means of current control of educational achievements on the topic "Semiconductor converters for direct current electric drives", which is part of the discipline "Conversion technology of energy systems". The object of the study is the process of professional training of future specialists in the energy industry. The subject of the study is the means of current control of educational achievements on the topic "Semiconductor converters for direct current electric drives". Research methods – analysis of psychological and pedagogical, electrical engineering, electrical energy and scientific and methodological literature on the research problem to establish the state of its scientific development; analysis of professional training of energy industry specialists; analysis and generalization of pedagogical experience, questionnaires, testing to determine the effectiveness of professional training of energy industry specialists.
Керівник: Мосієнко Ганна Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри електротехніки та електроенергетики
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics::Electric power engineering; напівпровідникові перетворювачі; елементна база; електропривод постійного струму; професійна підготовка; майбутні фахівці енергетичної галузі; поточний контроль; тестові завдання; semiconductor converters; elementary base; direct current electric drive; vocational training; future energy industry specialists; current control; test tasks