Дослідження та аналіз інструментів і методів, що використовує механізм OSINT - Азаров, М. О. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У роботі досліджено: методологію OSINT, основні інструменти та методи, що використовує OSINT, ресурси, що використовуються для збору інформації у рамках проведення розвідки на основі відкритих джерел, а також проблематика проведення розвідки та фактори успішного аналізу. Результати роботи можуть бути використані у різних наукових виданнях, а також для кращого розуміння розвідки на основі відкритих джерел.

The work examines: the OSINT methodology, the main tools and methods used by OSINT, the resources used to gather information in the framework of conducting intelligence based on open sources, as well as the problems of conducting intelligence and the factors of successful analysis. The results of the work can be used in various scientific publications, as well as for a better understanding of intelligence based on open sources.
Керівник роботи: Єсіна Марина Віталіївна, кандидат технічних наук, доцент доцент кафедри безпеки інформаційних систем, мереж і технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; збір інформації; OSINT; OSINF; розвідка на основі відкритих джерел; відкрита інформація; глибинний веб-простор; соціальна мережа; аналітик; розвідник; відкрите джерело; open source intelligence; open information; deep web; social network; analyst; intelligence; open source