Модель управління якістю професійної діяльності викладачів ХДАФК - Ревуцький, Павло Миколайович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Стратегія розвитку освіти передбачає зміцнення національної системи освіти та її адаптацію до ринкових умов. Підвищення якості професійної діяльності викладачів закладів вищої освіти є важливим у період розвитку ринкових відносин у державі. Під якістю освіти в теорії розуміють загальновизнаний нормативний рівень, стандарт, на який орієнтується будь-який процес чи об’єкт системи, а саме: навчально-виховний процес, педагогічна діяльність, управління тощо; під управлінням якістю освіти – налагодження функціонування всіх елементів системи та створення умов, які забезпечують можливість її постійного розвитку і вдосконалення. Для того, щоб залучити кращі інтелектуальні та духовні сили суспільства в освітню сферу, необхідно створювати відповідні умови для забезпечення якості освіти та управління нею, зокрема: вивчати і задовольняти професійні потреби й інтереси педагогічних працівників, формувати їхні трудові мотиви, спрямовані на досягнення цілей закладу освіти; бачити перспективи їх професійного зростання; розвивати професійний потенціал; активно залучати до інноваційної освітньої діяльності.
Model of quality management of professional activity of teachers of the KhSAPhCulture
Керівник роботи: Коваленко Олена Едуардівна, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Навчально-наукового-інституту “Українська інженерно-педагогічна академія”
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; керівник; ефективне управління; управлінська діяльність; якість управлінської діяльністі; професійна діяльність; менеджмент; професійна компетентність; ключові компетенції; managers; management activities; quality of management activities; professional activities; effective management; professional competence; core competencies; management