Проблеми дослідження якості рослинної продукції - теорія і практика трофогеографії - Некос, А.Н. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2008)
В статті розглянуті методологічні, теоретичні і практичні аспекти трофогеографії. Визначено, що певним чином сформувався емпіричний рівень наукового напряму в географії і наступив перехід до теоретичного рівня. Доказано, що однокомпонентний рівень пояснення механізму накопичення хімічних елементів в рослинній продукції не здатний пояснити багато проблем. Обґрунтовується багатокомпонентний (географічний) підхід до вирішення проблеми. Викладені проблеми та перспективи подальшого розвитку трофогеографії.
Keywords: трофогеографія; хімічні елементи; важкі метали; якість рослинної продукції; механізм накопичення елементів; емпіричний та теоретичний рівні пізнання у трофогеографії