Суб'єкти політичного процесу глобального рівня та Україна: деякі тенденції - Біденко, Ю.М. (My University, 2008)
Інтенсифікація та багатовимірність політичного життя на глобальному рівні зумовлює поширення його розуміння не як простої суми зовнішньої політики держав, а у якості складного політичного процесу з власною логікою. Стаття присвячена дослідженню суб’єктів, сутності, та голових сучасних тенденцій політичного процесу глобального рівня. Автором також розглядаються головні форми і перспективи участі Україні у глобальних політичних відносинах.
Keywords: політичні процеси; Україна; глобальний рівень