Поет у полоні часу : Петро Петрович Гулак-Артемовський - Байрамова, Каріна Іванівна; Bairamova, Karina (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2025)
Виставка, присвячена 235-річчю від дня народження Петра Петровича Гулака-Артемовського, видатного українського поета, байкаря, громадського діяча, ректора (1841-1849) та почесного члена Харківського університету (1855). Хоча його творчий доробок не є надзвичайно великим, але його спадщина має незаперечну цінність для української літератури. Виставка дасть вам можливість глибше познайомитися з його творами та відкрити для себе не лише класика, а й людину, чия творчість вплинула на формування національної свідомості та культурної спадщини України.
На виставці представлені прижиттєві та рідкісні видання
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; ректори Харківського університету; український поет; професора Харківського університету; почесні члени Харківського університету; українська байка