Навчальна програма "Геологія з основами геоморфології" - Некос, В.Ю.; Карпов, В.Г. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2005)
Серед природних процесів та явищ, що так чи інакше впливають на екологічний стан території, приймаючи безпосередньо чи опосередковано участь у його формуванні, чільне місце належить і геологічній будові, геологічним процесам та явищам.
Метою дисципліни є отримання фундаментальних знань із геологічної будови, тектонічної структури та рельєфу Землі для розуміння причин впливу їх на формування екологічного стану навколишнього природного середовища.
Keywords: природничі науки; геологія; геоморфологія; екологія