Університетські імена у назвах вулиць Харкова [віртуальна виставка] - Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центральна наукова бібліотека; Байрамова, Каріна Іванівна (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
Харківський національний університет - один із найстаріших університетів Східної Європи. Заснований у листопаді 1804 року з ініціативи видатного просвітителя В.Н. Каразіна, згідно з Грамотою Олександра II. Історія Харківського національного університету є невід'ємною частиною інтелектуальної, культурної та духовної історії України. З ним пов'язані імена таких всесвітньо відомих учених, науковців та просвітителів, як П. П. Гулак-Артемовський, М. П. Барабашов, Д. І. Багалій, М. В. Остроградський, І.І. Мечников, Л. Д. Ландау та багато інших. Імена вихованців університету відомі далеко за межами України. Вони є складовою золотого фонду світової науки, їх імена увіковічені у назвах аудиторій університету, вулиць Харкова та інших міст, космічних об'єктів, законів, формул, рослин і мінералів, географічних назв. Їх приклад надихає нове покоління студентів, які щорічно поповнюють університет.
З усіма вулицями, названими іменами випускників Харківського університету можна ознайомитися у книгах: **Мачулин Л.И. Улицы и площади Харькова. – Х., 2007. **Харьков: справочник по названиям: 700 улиц, площадей, скверов, районов… - Х., 2011.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Харківський університет; Харків; вулиці, названі іменами випускників Харківського університету