Прогнозування та пошук перспективних покладів вуглеводнів в межах Борзнянської антиклінальної структури - Бакаленко, Вячеслав Андрійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У результаті проведеної роботи уточнено будову Борзнянської антиклінальної структури, встановлено просторові закономірності розвитку розривних порушень та елементів девонських міжсольових горизонтів. Побудовані покомпонентні та синтетичні карти газогеохімічних полів дозволили встановити зв’язок між радіогенними та вуглеводневими аномаліями та тектонічними структурами. Створено карту перспектив нафтогазоносності горизонту відбиття VI₃, яка виділила перспективну ділянку площею 12,03 км².
Керівник роботи: Самчук Ірина Миколаївна, кандидат геологічних наук, доцент кафедри фундаментальної та прикладної геології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Endogenous earth sciences; нафтогазоносність; вуглеводні; атмогеохімічні вимірювання; oil and gas potential; hydrocarbons; atmospheric geochemical measurements; антикліналь; Девон; покрівля міжсольових відкладів; anticline; Devonian; roof of intersalt deposits