Математичні та комп’ютерні моделі симуляції онлайн грошових переказів P2P-систем - Балацир, Олександр Миколайович; Balatsyr, Oleksandr (My University, 2025)
Актуальність дослідження полягає для покращення роботи Р2Р-систем в умовах нестабільних або динамічних мережевих середовищ, що дозволяє спрогнозувати поведінку мережі, визначити можливі вразливості та оптимізувати навантаження, що покращить якість обслуговування користувачів. За результатами дослідження сформульовані імітаційні моделі середовищ Chord та Gnutella на симуляторах PeerSim та NeuroGrid відповідно.

The relevance of the study to improve the operation of P2P systems in unstable or dynamic network environments, which allows predicting the behavior of the network, identifying possible vulnerabilities and optimizing the load, which will improve the quality of user service. According to the results of the research, simulation models of the Chord and Gnutella environments were formulated using the PeerSim and NeuroGrid simulators, respectively.
Mathematical and computer models of the simulation of online money transfers of P2P systems
Науковий керівник : Морозова Ольга Ігорівна, доктор технічних наук, професор кафедри інформаційних технологій та математичного моделювання
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; SOCIAL SCIENCES; P2P-системи; імітаційне моделювання; комп’ютерна модель; математична модель; P2P systems; peersim; simulation; computer model; mathematical model