Памяти Л. Н. Толстого : сборник речей, произнесенных в торжественном заседании Совета Императорского Харьковского университета и Историко-Филологического общества - Сумцов, Николай Фёдорович; Кадлубовский, Арсений Петрович; Фатеев, Аркадий Николаевич; Соловьев, Сергей Викторович; Багалий, Дмитрий Иванович; Сумцов, Микола Федорович; Кадлубовський, Арсеній Петрович; Фатєєв, Аркадій Миколайович; Соловйов, Сергій Вікторович; Багалій, Дмитро Іванович (Харьков: Типография и Литография М. Зильберберг и С-вья, 1911)
«По получении в Харькове известия о смерти графа Л. Н. Толстого, … ректором ууниверситета Д. И. Багалеем была отправлена телеграмма [с соболезнованием]. 11-го ноября было созвано заседание университетского Совета по вопросу о чествовании памяти Л. Н. Толстого». В настоящем сборнике опубликованы речи профессоров Н. Ф. Сумцова, А. П. Кадлубовского, С. В. Соловьева, А. Н Фатеева и Д. И. Багалея, произнесенные на благотворительном Историко-литературном утре в память писателя.

«По отриманні у Харкові звістки про смерть графа Л. Н. Толстого, … ректором університету Д. І. Багалеєм було надіслано телеграму [зі співчуттям]. 11 листопада було скликано засідання університетської Ради з питання вшанування пам'яті Л. Н. Толстого». У цьому збірнику опубліковані промови професорів Н. Ф. Сумцова, А. П. Кадлубовського, С. В. Соловйова, А. Н Фатєєва та Д. І. Багалея, вимовлені на благодійному Історико-літературному ранку на згадку про письменника.
Пам'яті Л. М. Толстого : збірка промов, вимовлених в урочистому засіданні Ради Імператорського Харківського університету та Історико-Філологічного товариства
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Сумцов Николай Федорович (1854-1922); Кадлубовский Арсений Петрович (1867-1921); Фатеев Аркадий Николаевич (1872-1952); Соловьев Сергей Викторович (1862–1913); Багалей Дмитрий Иванович (1857-1932); Кадлубовський Арсеній Петрович (1867-1921); Фатєєв Аркадій Миколайович (1872-1952); Сумцов Микола Федорович (1854-1922); Багалій Дмитро Іванович (1857-1932); Соловйов Сергій Вікторович (1862-1913); вшанування пам'яті Льва Миколайовича Толстого у Харківському університеті