Реалізація концепції маркетингу на ринку індустрії гостинності - Скороход, Юлія Павлівна; Skorokhod, Yulia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Роботу присвячено питання реалізації концепції маркетингу в індустрії гостинності. Висвітлено теоретичні аспекти розвитку маркетингу гостинності. Розкрито поняття маркетингу послуг та маркетингу гостинності. Наведені тенденції розвитку галузі та особливості формування стратегічного набору для готельного комплексу. Проаналізовано сучасний стан розвитку готельного комплексу, проведено аналітичне дослідження маркетингового середовища його функціонування та досліджено типи маркетингових стратегій за Портером в залежності від рівня готелю. Надано обґрунтування запропонованих рішень щодо впровадження стратегії диференціації в готелях преміум-сегменту.

The work is devoted to the implementation of the marketing concept in the hospitality industry. The theoretical aspects of the development of hospitality marketing are highlighted. The concept of service marketing and hospitality marketing is revealed. Trends in the development of the industry and features of the formation of a strategic set for a hotel complex are presented. The modern state of development of the hotel complex was analyzed, an analytical study of the marketing environment of its functioning was conducted, and the types of marketing strategies according to Porter, depending on the level of the hotel, were investigated. The justification of the proposed decisions regarding the implementation of the differentiation strategy in premium segment hotels is provided.
Implementation of the marketing concept in the market of the hospitality industry
Керівник: Страпчук Світлана Іванівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи (кафедри готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій)
Keywords: SOCIAL SCIENCES; маркетинг; маркетинг індустрії гостинності; типи маркетингових стратегій; еволюція маркетингу; маркетингова концепція готельного комплексу; готельний комплекс «VERHOLY Relax Park»; ринкове середовище; конкуренти; економічне обгрунтування; маркетингова стратегія диференціації для готельного комплексу; економічна ефективність (ефект)