Роль ООН у забезпеченні інформаційної безпеки у сучасному світі - Солових, В.П.; Солових, Є.М. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
Динамічні зміни, що відбуваються у сучасному світі, висувають перед людством нові загрози безпеки. Перехід від індустріального до інформаційного суспільства створює необхідність осмислення безпекової складової інформатизації сучасного суспільства. Діджіталізація, розповсюдження соціальних мереж, як засіб комунікації та обміну інформацією, створюють нові можливості не тільки для зміни концепцій та принципів публічного управління, але й використовуються для реалізації злочинних намірів та ведення інформаційних війн. Наукове осмислення цих проблем увійшло у практику діяльності лише на прикінці ХХ ст. Поряд із цим, у міжнародних відносинах з’явилося розуміння того, що цю проблему необхідно вирішувати на міждержавному рівні. Одну із провідних ролей у цьому процесі відіграє ООН. Тому, метою даних тез є – дослідити роль ООН у формуванні принципів міжнародної безпеки.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; норвезько-українська конференція; ООН; інформаційна безпека