Лабораторний практикум з біохімії : навчально-методичний посібник - Нікітченко, Ірина Василівна; Бараннік, Тетяна Володимирівна; Nikitchenko, Iryna; Barannik, Tetiana (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Посібник з курсу «Біохімія» містить протоколи лабораторних робіт, огляд основних фізико-хімічних методів дослідження, тестові завдання та питання до поточного контролю. Кожна тема починається з теоретичного матеріалу, необхідного для підготовки студентів до лабораторного практикуму і тестування за розділами програми курсу (біокаталіз, метаболізм основних класів біомолекул, молекулярні механізми передачі та реалізації генетичної інформації, інтеграція та регуляція метаболізму). Призначений для студентів біологічного факультету, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Біологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (спеціальність Е1 «Біологія та біохімія»).

Biochemistry course manual contains laboratory protocols, an overview of the main physicochemical research methods, test tasks and the questions for current control. Each topic begins with theoretical material necessary to prepare students for laboratory practice and testing on the sections of the course program: biocatalysis, metabolism of the major classes of biomolecules, molecular mechanisms of the genetic information transfer and expression, integration and regulation of metabolism. Designed for students of the School of Biology enrolled in the educational and professional program «Biology» of the first (bachelor's) level of higher education (specialty E1 «Biology and Biochemistry»).
Laboratory practicum in biochemistry : educational and methodological manual.
Навчальне видання
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry::Biochemistry; NATURAL SCIENCES::Biology::Cell and molecular biology::Genetics; NATURAL SCIENCES::Biology::Cell and molecular biology::Molecular biology; біохімія; біомолекули; ферментативний каталіз; метаболізм; гормональна регуляція; генетична інформація; лабораторні роботи; biochemistry; biomolecules; enzymatic catalysis; metabolism; hormonal regulation; genetic information; laboratory protocols