Приватна промисловість України в 1921-1925 рр - Сєдова, Анастасія Юріївна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Дипломна робота присвячена проблемі розвитку приватного промисловості в Україні в період Нової економічної політики (НЕП). Дослідження включає аналіз джерел та досягнень історіографії з цього питання. Показано процес залучення приватного капіталу в промисловість. Проаналізовано форми та методи приватної підприємницької діяльності в галузі. Показано роль приватного промисловості в насиченні споживчого ринку промисловими товарами та зниженні рівня безробіття в країні. Висвітлено методи державного регулювання приватної підприємницької діяльності в роки НЕП. Виділено діяльність різних сегментів приватного підприємництва.

The thesis is devoted to the of problem of private industry development in Ukraine during the period of the New Economic Policy. The study encompasses an analysis of primary sources and the achievements of historiography on this issue. The process of attracting private capital is examined. The forms and methods of private entrepreneurial activity in the industrial sector are analyzed. The role of private industry in saturating the consumer market with industrial goods and reducing the level of unemployment in the country is demonstrated. Methods of state regulation of private entrepreneurial activities during the NEP years are highlighted. The activities of various segments of private enterprise are illuminated.
Private industry of Ukraine in 1921-1925
Керівник роботи: Волосник Юрій Петрович, доктор історичних наук, професор кафедри історії Східної Європи
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of technology and industry; історія України; history of Ukraine; промисловість України; industry of Ukraine; нова економічна політика; new economic policy; приватне підприємництво; private entrepreneurship; НЕП; приватний промисловий сектор; оренда; підприємництво; ринок; New Economic Policy; private industry; Ukraine; lease; entrepreneurship; market