Концепція влади в ісламі у контексті глобального політичного процесу - Гарник, Л.П. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
Стаття висвітлює особливості формування та розвитку концепції влади в ісламі. У статті також аналізуються західно– та східноцентричний дискурси визначення ролі ісламської концепції влади у рамках глобального політичного процесу. Обґрунтовується та ілюструється розвиток тенденції трансформації деяких релігійних догм і трактування сакрального змісту першоджерел з метою спрощення процесу передачі та легітимізації влади.
Keywords: Іслам; концепція влади; політичний режим; релігійна складова; легітимізація влади; глобальні трансформації