Суперечності демократичного державного устрою як причина розвитку нігілістичних ідей - Ткаченко, Анна Станіславівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою роботи є спроба з’ясувати, як недосконалість демократичної системи сприяє розвитку нігілізму та сформувати ідею ефективніших політичних та соціальних механізмів, здатних реагувати на виклики сучасного світу.

The aim of this work is to examine how the shortcomings of the democratic system contribute to the development of nihilism and to propose ideas for more effective political and social mechanisms capable of responding to the challenges of the contemporary world.
Керівник : Ільїн Ілля Вікторович, кандидат філософських наук, старший викладач. Кафедра теоретичної і практичної філософії імені професора Й.Б. Шада
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; політичний нігілізм; демократія; легітимність; популізм; політична ідентичність; філософія політики; political nihilism; democracy; legitimacy; populism; political identity; philosophy of politics