Дослідження просторової взаємодії суспільно-географічних об’єктів - Нємець, К.А.; Нємець, Л.М.; Нємець, О.К. (My University, 2009)
У статті аналізуються можливості побудови моделей поля параметрів суспільно-географічних об’єктів для повно-го і неповного векторів геопросторових даних. Пропонується диференціювати радіус впливу об’єктів за величиною їхньої потужності. Наводяться формули для розрахунку радіусу впливу і значень параметрів поля. Вводиться поняття інтегра-льної функції впливу, яку рекомендується застосовувати для моделювання поля. Показано переваги ІФВ – моделей, особливо для випадку неповного вектору геопросторових даних. Рекомендовано визначати зони впливу суспільно – географічних об’єктів за розподілом інформаційної ентропії поля.
Keywords: поле параметру; інформаційна ентропія