Ризики трансформацій зовнішньоекономічних відносин в посткризовий період - Плотнікова, О. В. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті досліджено ризики трансформацій зовнішньоекономічних відносин України в посткризовий період. Проаналізовано сутність і класифікацію зовнішньоекономічних ризиків, а також визначено основні ризикоутворюючі фактори, пов’язані з глобальною економічною нестабільністю. Особливу увагу приділено впливу валютних, інвестиційних, боргових та фінансових ризиків на національну економіку. Обґрунтовано необхідність застосування комплексного підходу до аналізу та управління ризиками з метою підвищення стійкості зовнішньоекономічної діяльності.
Keywords: трансформації зовнішньоекономічних відносин; глобальні економічні ризики; ризики зовнішньоекономічної діяльності; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics