Аналіз логістичних витрат підприємства - Єфимович, Іван Андрійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Актуальність дослідження – логістичні витрати на підприємстві "Епіцентр" надзвичайно актуальною стає необхідність адаптації до зростаючого рівня конкуренції та стрімких змін на ринках, спричинених шаленим темпом технологічного розвитку. Зазначена актуальність ставить перед підприємством важливе завдання оптимізації логістичних витрат та максимально ефективного використання ресурсів. Аналіз цих витрат відкриває можливості для виявлення та вирішення проблем у сфер постачання, виробництва, збуту та обслуговування клієнтів, що є стратегічно важливим для підвищення конкурентоспроможності та стабільності підприємства "Епіцентр" в сучасному бізнес-середовищі. Об'єкт дослідження – логістичні витрати підприємства "Епіцентр" - комплексний аналіз і розгляд витрат, пов'язаних з управлінням матеріальними потоками, зберіганням товарів, транспортуванням, інвентаризацією та іншими логістичними процесами, які відбуваються в організації. Предмет дослідження – способи та методи оптимізації логістичних витрат підприємства "Епіцентр" з метою зниження витрат, підвищення швидкості постачання та покращення рівня обслуговування клієнтів. Аналіз ефективності існуючих логістичних процесів, ідентифікація можливих ризиків та розробка рекомендацій для вдосконалення логістичної стратегії підприємства. Мета дослідження –оцінити логістичні витрати підприємства "Епіцентр" з метою підвищення ефективності ланцюга постачання та оптимізації логістичних процесів.
Analysis of the Logistics Costs of the Enterprise
Керівник роботи: Новікова Віра Валеріївна, кандидат технічних наук управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; логістичні витрати; logistics costs; конкурентоспроможність; competitiveness; бізнес-середовище; business environment