Державна політика розвитку сфери охорони здоров'я на місцевому рівні - Золотухін, Олег Миколайович; Zolotukhin, Oleh Mykolaiovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі розглянуто теоретичні засади державної політики розвитку сфери охорони здоров’я на місцевому рівні. Досліджено сутність державної політики забезпечення громадського здоров’я та охорону здоров’я як об’єкт публічного управління. Проаналізовано сучасний стан реалізації державної політики в Україні, зокрема нормативно-правові засади та організацію управління охороною здоров’я на місцевому рівні на прикладі Харківської області. Особливу увагу приділено шляхам удосконалення державної політики у сфері охорони здоров’я в умовах воєнного стану, зокрема розвитку системи екстреної медичної допомоги та покращенню інформаційного механізму управління. Результати дослідження можуть бути використані для підвищення ефективності державної політики у сфері охорони здоров’я та зміцнення спроможності територіальних громад.
State policy of health care development at the local level
Науковий керівник: Куц Юрій Олексійович, доктор наук з державного управління, професор кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; охорона здоров’я; екстрена медична допомога; державна політика; місцевий рівень; ЗПУА-23