Психологічні особливості людей, що схильні до гіподинамії в молодому віці - Габелкова, О.Є.; Луценко, О.Л.; Плісюк, Т.І. (Х.: ХНУ імені В.Н.Каразіна, 2011)
У статті розглянуті психологічні особливості людей, що схильні до гіподинамії в молодому віці. Досліджується ступень фізичної активності за допомогою спеціально розробленої анкети, характеристики темпераменту та рівень інтелекту в групах з різним ступенем схильності до гіподинамії. У результаті дослідження виявлені специфічні особливості, що пов’язані зі схильністю до гіподинамії в молодому віці, зокрема і той факт, що вищій рівень фізичної активності пов'язан з активністю як рисою темпераменту. В статье рассмотрены психологические особенности людей, которые склонны к гиподинамии в молодом возрасте. Исследуется степень физической активности с помощью специально разработанной анкеты, характеристики темперамента и уровень интеллекта в группах с разной степенью склонности к гиподинамии. В результате исследования выявлены специфические особенности, которые связаны со склонностью к гиподинамии в молодом возрасте, в частности и тот факт, что высший уровень физической активности связан с активностью как чертой темперамента. The article deals with psychological peculiarities of the people inclined to hypodynamia at a young age. With the help of a specially work out questionnaire, in some groups with a different degree of hypodynamia inclination, there is being researched a degree of physical activity, temperament characteristics and intelligence. Due to the research there have been revealed some specific features assisting the development of hypodynamia at a young age as well as the fact that the level of physical activity connects with the activity as a temperament feature.
Keywords: молодий вік; психологія здоров'я; фізична активність; гіподинамія; young age; health psychology; physical activity; hypodynamia