Спеціалізовані мови програмування : методичні рекомендації до практичних занять і самостійної роботи з дисципліни для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 12 «Інформаційні технології» за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерні науки та інформаційні технології в бізнесі» [Електронний ресурс] - Ковальчук, Дмитро Миколайович; Kovalchuk, Dmytro (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Методичні рекомендації до практичних занять і самостійної роботи з дисципліни «Спеціалізовані мови програмування» розкривають основні аспекти підготовки здобувачів до практичних занять та виконання самостійної роботи. У виданні подано тематичний план курсу, детальні методичні вказівки до виконання практичних завдань мовою програмування Java, завдання для самостійної роботи, питання для підготовки до підсумкового контролю знань, а також систему оцінювання результатів навчальної діяльності й перелік рекомендованих джерел для поглибленого вивчення дисципліни. Методичні рекомендації призначені для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання за галуззю знань 12 «Інформаційні технології», спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерні науки та інформаційні технології в бізнесі».

The methodological guidelines for practical classes and independent study in the discipline “Specialized Programming Languages” outline the main aspects of preparing students for practical classes and completing independent work. The publication presents the course syllabus, detailed methodological instructions for completing practical tasks using the Java programming language, assignments for independent study, questions for preparing for final knowledge assessment, as well as a system for evaluating learning outcomes and a list of recommended sources for in-depth study of the discipline. These methodological guidelines are intended for students of the first (Bachelor’s) level of higher education, full-time study, in the field of knowledge 12 “Information Technologies”, specialty 122 “Computer Science”, within the educational and professional program “Computer Science and Information Technologies in Business”.
Specialized programming languages : methodological guidelines for practical classes and independent study in the discipline for higher education students of the first (bachelor’s) level in the field of knowledge 12 “Information technologies”, specialty 122 “Computer science”, within the educational and professional program “Computer science and information technologies in business” [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; TECHNOLOGY::Information technology; програмування; мова програмування Java; спеціалізовані мови програмування; об’єктно-орієнтоване програмування; programming; Java programming language; specialized programming languages; object-oriented programming