Ефективне управління ризиками в банківському секторі: виявлення, вимірювання, контроль та моніторинг - Коломієць, Юлія Юріївна; Kolomiiets, Yuliya (б/м : European conference, 2023)
У тезах розглядаються теоретичні та практичні аспекти ефективного управління ризиками в банківському секторі. Основну увагу приділено процесам ідентифікації, вимірювання, контролю та моніторингу ключових видів ризиків, зокрема кредитного, ринкового, операційного, процентного та ризику ліквідності. Показано роль ризик-менеджменту у забезпеченні фінансової стабільності та стійкості банківських установ, а також значення стрес-тестування й дотримання регуляторних вимог. Обґрунтовується, що ефективна система управління ризиками сприяє підвищенню надійності банків та зміцненню довіри до фінансової системи загалом.

In theses examines theoretical and practical aspects of effective risk management in the banking sector. It focuses on the processes of risk identification, measurement, control, and monitoring of key risk types, including credit, market, operational, interest rate, and liquidity risks. The role of risk management in ensuring financial stability and the resilience of banking institutions is highlighted, along with the importance of stress testing and regulatory compliance. It is argued that an effective risk management system contributes to the reliability of banks and strengthens overall confidence in the financial system.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; ефективне управління ризиками; банківський сектор; виявлення ризиків; вимірювання ризиків; контроль ризиків; моніторинг ризиків; кредитний ризик; ринковий ризик; операційний ризик; процентний ризик; ризик ліквідності; управління капіталом; внутрішній контроль; ризик-менеджмент; регуляторні вимоги; фінансова стабільність; стрес-тестування; комплаєнс; корпоративне управління; система внутрішнього аудиту; effective risk management; banking sector; risk identification; risk measurement; risk control; risk monitoring; credit risk; market risk; operational risk; interest rate risk; liquidity risk; capital management; internal control; risk management; regulatory requirements; financial stability; stress testing; compliance; corporate governance; internal audit system