Ценностное сознание как объект социологического анализа (теоретические и методологические проблемы) - Бакиров, Виль Савбанович; Бакіров, Віль Савбанович (Харьков : Издательство Харьковского государственного университета, 1991)
Диссертация на соискание ученой степени доктора социологических наук. 22.00.01. (теория, методология и история социологии)
Перехідний період, що переживається країною, пов'язаний з суперечливими і драматичними процесами в духовній сфері, невіддільний від найскладнішого перетворення і руйнування традиційних ціннісних систем, появи та заповнення "ціннісних вакуумів", зміни, що здавались непорушними сенсожиттєвих пріоритетів. Мова йде про соціокультурну проблему величезного масштабу, важку і болісну для суспільства в цілому, для багатьох його соціальних структур та інститутів, для величезної кількості людей, які переживають "переоцінку цінностей" як болісну особисту драму.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Sociology; ціннісна свідомість; соціологічний аналіз; соціологічний аналіз; теорія, методологія та історія соціології; соціологія; духовна діяльність суспільства; соціальна реальність; постнеокласичне наукове мислення