Сучасна актуальність історичних концепцій управління запасами - Петросян, М. А. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті досліджено сучасну актуальність історичних концепцій управління запасами підприємств. Розглянуто три основні концепції: максимізації, оптимізації та мінімізації запасів, а також проаналізовано умови їх застосування в сучасному бізнес-середовищі. На основі емпіричного дослідження діяльності міжнародних компаній обґрунтовано доцільність використання окремих елементів кожної концепції. Визначено переваги та обмеження їх впровадження залежно від галузевих і організаційних особливостей підприємств.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; управління запасами; логістика; оптимізація запасів; мінімізація запасів; ланцюг постачань