Македонське питання на шпальтах болгарських партійних газет (1887–1894 рр.) - Миколенко, Д.В. (My University, 2012)
У статті аналізуються публікації болгарських партійних газет “Свобода”, “Търновска конституция”, “Народни права” і “Свободно слово” за 1887–1894 рр., в яких порушувалося македонське питання. Зроблено спробу виділити ідеологічну концепцію матеріалів, представлених у пресі, а також дати відповідь, наскільки реалістичною і зваженою була думка журналістів щодо методів вирішення македонської проблеми.
Keywords: македонське питання; партійна газета