Атомно-абсорбційне визначення кадмію та цинку в лікувальних сольових сумішах з використанням Тритон Х-100 та стандартних зразків складу на основі ацетилацетонатів металів - Лісова, Марина Русланівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Досліджені та опрацьовані можливості підвищення точності та чутливості атомно-абсорбційного методу визначення аналітів, з використанням градуювальних розчинів на основі ацетилацетонатів кадмію та цинку, Тритону Х-100 та обробкою в ультразвуковій бані. Проведено літературний огляд, в якому розглянуто сучасні методи визначення металів в сольових сумішах.

The possibilities of increasing the accuracy and sensitivity of the atomic absorption method for the determination of analytes, using calibration solutions based on cadmium and zinc acetylacetonates, Triton X-100 and treatment in an ultrasonic bath, were investigated and worked out. A literature review was conducted, in which modern methods of determining metals in salt mixtures were considered.
Науковий керівник: Юрченко Олег Іванович, доктор хімічних наук, професор кафедри хімічної метрології
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry; атомно-абсорбційна спектроскопія; пробопідготовка; важкі метали; важкі метали; метрологічні характеристики; Тритон х-100; лікарські сольові суміші; atomic absorption spectroscopy; sample preparation; heavy metals; ultrasonic processing; Triton X-100; metrological characteristics; medicinal salt mixtures