Державна політика щодо розвитку спортивної та рекреаційної інфраструктури регіону України - Габібова, Єлизавета Надирівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дослідження стану розвитку спортивної та рекреаційної інфраструктури в сучасних реаліях України, що характеризуються масовим знищенням об’єктів спорту та рекреації внаслідок широкомасштабного вторгнення росії в Україну, набуває особливої актуальності. Сьогодні державна політика розвитку спортивної та рекреаційної інфраструктури має, по-перше, задовольняти потреби населення у покращенні загального фізичного та психологічного самопочуття шляхом надання доступу до спортивно-рекреаційних об’єктів, а також, по-друге, забезпечувати розбудову якісної мережі спортивних об’єктів для ветеранів війни і молодих осіб, що прагнуть покращити свою фізичну форму задля служби в Збройних Силах України, що обумовлює актуальність обраної теми дослідження. В умовах повномасштабної війни, що розгорнулась на території України, спорт та якісний відпочинок є доступними кожному українцю способами відірватися від жахаючої буденності та на деякий час прийти у спокій. Це є можливим за умови існування якісної спортивної та рекреаційної інфраструктури, яка є доступною та безпечною.
State policy on the development of sports and recreational infrastructure in the region of Ukraine
Керівник кваліфікаційної роботи: Самофалова Тетяна Олександрівна, кандидат державного управління, доцент кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; спортивна та рекреаційна інфраструктура регіону; sports and recreational infrastructure of the region; державна політика; state policy; соціальна інфраструктура; social infrastructure; розвиток фізичної культури; development of physical culture