Трансформація рітейл-моделей під впливом електронної комерції - Ботик, Максим Ігорович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Сучасний етап розвитку світової економіки характеризується швидкою цифровізацією бізнес-процесів, посиленням глобалізаційних процесів та зміною поведінки споживачів. Традиційні рітейл бізнес-моделі зазнають масштабної трансформації під впливом електронної комерції, яка перестала бути лише додатковим каналом продажів і перетворилася на стратегічну основу розвитку міжнародних компаній. Зростання обсягів онлайн-продажів, розвиток омніканальних форматів, використання Big Data, штучного інтелекту, блокчейну та AR/VR у торгівлі формують нову парадигму глобального рітейлу. Для України, яка інтегрується у міжнародний бізнес-простір, питання адаптації національних компаній до цих тенденцій набуває особливої актуальності.
Керівник роботи: Шкодіна Ірина Віталіївна, доктор економічних наук, професор кафедри міжнародного бізнесу та консалтингу
Keywords: SOCIAL SCIENCES; електронна комерція; electronic commerce; світова економіка; world economy; globalization; глобалізація; міжнародний бізнес; international business; рітейл; retail