Александер фон Гумбольдт : віртуальна книжкова виставка - Байрамова, Каріна Іванівна (Харків : Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, 2024)
14 вересня 2024 року виповнюється 255 років від дня народження Александера фон Гумбольдта (1769-1859), одного з найвідоміших вчених свого часу. Географ, натураліст, мандрівник, він заснував фізичну географію, ландшафтознавство та екологічну географію рослин. Він залишив свій слід у багатьох наукових дисциплінах – від ботаніки та зоології до гірничої справи, економіки та сільського господарства. Його роботи стали основою багатьох галузей, включаючи біогеографію, кліматологію та екологію. Загалом перу вченого належать 639 наукових праць. У ЦНБ зберігається біля 40 праць вченого та понад 20 прижиттєвих видань різними мовами; найбільш цікаві з них будуть представлені на виставці. Книги Гумбольдта – це блискучі літературні пам'ятки: в описах своїх фантастичних мандрівок вчений залишив розповіді, які збуджують нашу уяву про континент, що й сьогодні не досліджений до кінця.
Виставка містить прижиттєві видання
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Library and information science; мандрівник