Діяльність Харківського державного єврейського театру в Одесі (1927–1928) - Полякова, Ю.Ю. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2012)
Спираючись на статті з періодичних видань, автор аналізує діяльність Харківського державного єврейського театру в Одесі в 1927–1928 рр., детально зупиняючись на питаннях репертуару та режисерського рішення вистав. Опираясь на статьи из периодических изданий Одессы, автор анализирует деятельность Харьковского государственного еврейского театра в Одессе в 1927–1928 гг., подробно останавливаясь на вопросах репертуара и режиссерского решения спектаклей. Based on articles from Odesa periodicals, the author analyzes the performances of the Kharkiv National Jewish Theater in Odesa in 1927–1928, particularly touching the problems of the repertory and the director’s stage interpretation of the plays.
http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visn_ua/visn_15.html
Keywords: єврейський театр; Державний єврейський театр; театральна критика; режисура; еврейский театр; Государственный еврейский театр; театральная критика; режисcура; Jewish theater; the National Jewish Theater; theater critique; stage direction