Теоретичні підвалини дослідження наративу в сучасній лінгвістичній парадигмі - Новікова (Найдіна), Є.С. (My University, 2016)
Стаття представляє аналіз сучасного стануоднієї з течій вивчення літературного дискурсу – “наратології”, як одного з самих актуальних напрямів у сучасному мовознавстві. Були розглянуті дослідження таких вче- них, як В. Пропп, Р. Барт, М.-Л. Рьян, Г. Косікова, В. Шміда та інших. Були визначені перспективи застосу- вання наратології для вивчення гумористичних текстів різних форм та об’ємів. Перспективою є отримання нових даних при комбінуванні наратології та різних теорій комічного.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Linguistics; дискурсивний аналіз, літературний аналіз, літературний текст, наратив, наратологія, наратор, структуралізм