Протидія корупції в контексті забезпечення державної безпеки в Україні - Свириденко, Михайло Петрович; Svyrydenko, Mykhailo Petrovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У дослідженні розглянуто корупцію як загрозу державній безпеці України та проаналізовано механізми її протидії у сучасних умовах, зокрема під час повномасштабної війни з РФ. У першому розділі визначено сутність і зміст корупції як фактору загрози державній безпеці, проведено аналіз нормативно-правового регулювання та міжнародного досвіду протидії корупції з точки зору можливостей імплементації в Україні. Другий розділ присвячено оцінці ефективності діяльності антикорупційних органів України та аналізу основних корупційних ризиків, що загрожують національній безпеці в умовах воєнного стану. У третьому розділі запропоновано напрями вдосконалення антикорупційних механізмів для зміцнення державної безпеки, включно з розвитком превентивних і цифрових практик, а також розробкою оптимального плану дій на регіональному рівні для посилення відповідальності за корупційні правопорушення.
Combating corruption in the context of ensuring state security in Ukraine
Kерівник: Величко Лариса Юріївна, доктор юридичних наук, професор кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; корупція; антикорупційні механізми; цифровізація; превентивні практики; потенційні загрози; ППГЗ-23