«… Сорочку мати вишила мені … червоними і чорними нитками …» (на матеріалах етнографічної виставки) - Шпорт, Ганна Михайлівна (ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2018)
Пропонована стаття розглядає етнографічні виставки як один із засобів популяризації національного культурного надбання України. Адже вишиту вітчизняну сорочку можна по праву назвати «світом у мініатюрі», зашифрованим в орнаменті, кольорах і символах родоводом людства, енциклопедією-розповіддю про багатогранність життя. Тим самим залучення всієї громадськості, незалежно від фахової приналежності, до збереження й пропагування безцінної спадщини, є цілком виправданим, достатньо результативним.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects