Особистісні диспозиції як чинники емоційного вигорання у студентів-психологів - Артюх, Еліна Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У першому розділі роботи розглянуто теоретичні основи поняття емоційного вигорання, його стадії, симптоматику та моделі. Окрему увагу приділено аналізу особистісних диспозицій – тривожності, перфекціонізму та цинізму – в контексті впливу на розвиток вигорання. У другому розділі описано організацію й методи емпіричного дослідження, oхарактеризовано вибірку, методи дослідження та його процедуру. Також цей розділ присвячений аналізу результатів емпіричного дослідження та встановленню взаємозв’язку між рівнем емоційного вигорання та особистісними диспозиціями студентів-психологів. Проведено кореляційний та регресійний аналізи, зроблено висновки щодо статистичної значущості отриманих зв’язків.

The first chapter explores the theoretical bases of emotional burnout, its stages, symptoms, and models. Particular attention is given to the analysis of personal dispositions—anxiety, perfectionism, and cynicism—regarding their influence on burnout development. The second chapter describes the organization and methods of the empirical research and characterizes the sample, research methods, and procedure. This chapter also presents the analysis of the empirical data and shows the relationship between the degree of emotional burnout and the personal traits of psychology students. Correlation and regression analyses were conducted, and conclusions were made regarding the statistical significance of the acquired results.
Personal dispositions as factors of Emotional Burnout among Psychology students
Керівник роботи: Павленко Ганна Володимирівна, доктор філософії, доцент кафедри прикладної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; емоційне вигорання; тривожність; перфекціонізм; цинізм; студенти-психологи; особистісні диспозиції; emotional burnout; anxiety; perfectionism; cynicism; psychology students; personal traits