Фауністичне місцезнаходження біля смт. Андріївка на Харківщині - Сніжко, І.А. (My University, 2015)
Местонахождение плейстоценовой фауны у пгт. Андреевка Балаклейского района Харьковской области было раскопано И. Ф. Левицким в 1948 г. Как и фаунистическое местонахождение у г. Богодухов, оно было ассоциировано им со следами деятельности верхнепалеолитического населения. В статье впервые полностью опубликованы материалы исследования памятника, включая полевые чертежи. Обоснована его типологическая принадлежность к плейстоценовым фаунистическим объектам, происхождение которых не связано с человеческой деятельностью. Місцезнаходження плейстоценової фауни біля смт. Андріївка Балакліївського району Харківської області було розкопано І. Ф. Левицьким у 1948 р. Як і фауністичне місцезнаходження біля м. Богодухів, воно було асоційоване ним зі слідами діяльності пізньопалеолітичного населення. У статті вперше повністю опубліковані матеріали дослідження пам’ятки, включаючи польові креслення. Обґрунтована її типологічна приналежність до плейстоценових фауністичних об’єктів, походження яких не пов’язане з людською діяльністю. Pleistocene fauna location near Andreyevka village in the Bohodyhov district of the Kharkiv region was excavated by I. F. Levitsky in the year 1948. Like the faunistic location near Bohodyhov town, it was associated by him with the traces of the Upper paleolithic people activity. The materials of the site research are published in full for the first time, this includes field-type drawing. Its typological belonging to Pleistocene faunistic objects origin of which isn’t related to human activity is substantiated.
Keywords: Харьковская область; плейстоцен; фаунистические местонахождения; Харківська область; плейстоцен; фауністичні місцезнаходження; the Kharkiv region; pleistocene; Faunistic locations