Управління розвитком компетентностей публічних службовців в Україні - Шакшуй, Орина Анатоліївна; Shakshui, Oryna Anatoliivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У дослідженні проаналізовано адміністративно-правовий статус державних службовців органів публічної влади, його поняття, сутність та складові елементи. Висвітлено нормативно-правові засади формування професійних компетентностей державних службовців та їх значення у забезпеченні ефективної діяльності органів влади. Розглянуто досвід країн Європейського Союзу щодо організації державної служби та розмежування компетентностей службовців у практиках публічного адміністрування. Особливу увагу приділено адаптації зарубіжних практик розвитку компетентностей до українських умов, формуванню етично-моральних характеристик державних службовців та впровадженню сучасних моделей компетентностей у систему державної служби України.
Management of competence development of public servants in Ukraine
Науковий керівник: Євдокимов Вадім Олександрович, кандидат економічних наук, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; професійні компетентності; етика державної служби; моделі компетентностей; нормативно-правові засади; ДПУА-23