Психологічні чинники розвитку статевої ідентичності та сексуальної поведінки в підлітковому віці - Боднарюк, Михайло Васильович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою дослідження є вивчення рівня та особливостей навчальної мотивації здобувачів вищої освіти в умовах воєнного стану. Об’єктом дослідження є навчальна мотивація студентів. Предметом дослідження є психологічні особливості навчальної мотивації в умовах воєнного стану. Гіпотеза дослідження полягає в припущенні, що рівень навчальної мотивації студентів в умовах воєнного стану залежить від впливу стресогенних чинників і адаптивних ресурсів особистості. Завдання дослідження: 1. Проаналізувати теоретичні підходи до вивчення навчальної мотивації. 2. Виявити особливості мотиваційної сфери здобувачів вищої освіти в умовах воєнного стану. 3. Провести емпіричне дослідження рівня навчальної мотивації студентів. Теоретичне значення роботи полягає в узагальненні наукових підходів до вивчення мотивації в умовах стресу. Практичне значення — у можливості застосування отриманих результатів для розробки програм психологічної підтримки студентів.

The purpose of the study is to investigate the level and characteristics of the academic motivation of higher education students under martial law. The object of the study is students' learning motivation. The subject of the study is the psychological characteristics of learning motivation under martial law. The hypothesis of the study is to assume that the level of students' learning motivation under martial law depends on the influence of stressors and adaptive resources of the individual. Objectives of the study: 1. To analyze theoretical approaches to the study of academic motivation. 2. To identify the peculiarities of the motivational sphere of higher education students under martial law. 3. To conduct an empirical study of the level of students' learning motivation. The theoretical significance of the work is to generalize scientific approaches to the study of motivation under stress. The practical significance is the possibility of applying the results to the development of psychological support programs for students.
Керівник: Кучеренко Наталія Сергіївна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та інноваційних оздоровчих технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; навчальна мотивація; студенти; викладачі; academic motivation; students; teachers