Задача керованості для одного класу нелінійних однорідних систем - Пилипець, Кирило Костянтинович; Pylypets, Kyrylo Kostyantynovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У цій роботі проаналізовано деякі приклади задач керованості в нелінійних системах із поліноміальними за часом керуваннями; було знайдено множину початкових точок, для яких задачі керованості мають розв’язки з множини допустимих керувань; наведено алгоритм знаходження керувань, які переводять систему із заданої початкової точки в початок координат за заданий час, із декількома прикладами для ілюстрації.

Some of the examples of control problems in nonlinear systems with time polynomial controls are analyzed; the sets of initial points for which these control problems can be solved are found; the algorithm of finding admissible controls which steer these systems from an initial point to the zero point is described, with some examples to illustrate it.
Controllability problem for one class of nonlinear homogeneous systems
Науковий керівник: Ігнатович Світлана Юріївна, доктор фізико-математичних наук, доцент, професор кафедри прикладної математики
Keywords: MATHEMATICS::Applied mathematics; нелінійні керовані системи; явний розв’язок задачі керованості; nonlinear control systems; explicit solution of controllability problem