Правові засади інноваційного розвитку місцевого самоврядування в Україні - Турченко, Марія Андріївна; Turchenko, M. A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Дисертацію присвячено комплексній характеристиці вузлових проблем, що виникають в процесі реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, визначенню оптимальних шляхів їх інноваційного вирішення, а також з’ясуванню подальших перспектив та наслідків такого реформування.

The dissertation is devoted to a comprehensive characterization of the key problems that arise in the process of reforming local self-government and territorial organization of power in Ukraine, determining the optimal ways of their innovative solution, as well as clarifying the further prospects and consequences of such reform.
Legal foundations of innovative development of local self-government in Ukraine
Науковий керівник: Серьогін Віталій Олександрович, доктор юридичних наук, професор кафедри конституційного і муніципального права. Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису
Keywords: LAW/JURISPRUDENCE::Public law::Administrative law; місцеве самоврядування; публічне управління; системно-структурна організація; децентралізація; інноваційний розвиток; цифрове суспільство; територіальна громада; права людини; способи захисту прав; local self-government; public administration; systemic and structural organization; decentralization; innovative development; digital society; territorial community; human rights; ways to protect rights