Шлях Української держави до НАТО - Шаталова, Тетяна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Метою роботи є дослідження шляху української держави до НАТО, що передбачає виконання таких завдань дослідження: описати історіографію і джерельну базу дослідження; дослідити початок відносин України з НАТО та їх розвиток (1992 – 2004); розглянути активізацію співпраці з НАТО за президентства Віктора Ющенка та її заморожування за президентства Віктора Януковича (2004 – 2014); дослідити шлях української держави до НАТО у період російського вторгнення у період 2014 – 2022 років та після початку повномасштабної війни.
Керівник: Майстренко Владислав Сергійович, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; НАТО; відносини України з НАТО; співпраця України з НАТО; російське вторгнення; допомога НАТО