Психодіагностика : навчально-методичний посібник - Ніколаєвська, Алла Михайлівна; Nikolaievska, Alla Mykhailivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Навчально-методичний посібник підготовлений відповідно до програм навчального курсу «Психодіагностика», що викладається здобувачам бакалавріату Навчально-наукового інституту соціології та медіакомунікацій, які навчаються за освітніми програмами «Соціально-політичні дослідження», «Соціально-політичні та маркетингові дослідження», «Соціальна робота» та «Соціальний менеджмент». Курс «Психодіагностика» є невід’ємною складовою психологічної підготовки випускників факультету. Відповідно до завдань курсу, після його завершення слухачі опановують навички роботи з психологічними тестовими методиками. Здобувачі, які навчаються за освітньою програмою «Соціально-політичні дослідження», отримують також детальну інформацію щодо основних прийомів та варіантів застосування психологічних методик у соціологічних дослідженнях, що створює підґрунтя для вивчення на першому курсі магістратури (освітня програма «Соціальні технології») навчальної дисципліни «Тестові методики в соціології».

The educational and methodological manual has been prepared in accordance with the curricula of the «Psychodiagnostics» training course. This course is taught to undergraduate students at the Research and Educational Institute of Sociology and Media Communications who are enrolled in the following educational programs: «Socio-Political Research», «Socio-Political and Marketing Research», «Social Work», and «Social Management». The «Psychodiagnostics» course is an integral component of the psychological training provided to the faculty's graduates. In line with the course objectives, students master the skills required to work with psychological testing methodologies upon its completion. Furthermore, students in the «Socio-Political Research» program receive detailed information on the primary techniques and options for applying psychological methods within sociological research. This foundational knowledge prepares them for the first-year master's discipline «Testing Methods in Sociology» under the «Social Technologies» educational program.
Psychodiagnostics : educational and methodological manual
Навчальне видання
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Sociology; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; психодіагностика; тестові методики; тести в соціології; psychodiagnostics; testing methods; testing methods in sociology