Іван Климентійович Рибалка: життя, творчість, дослідження : матеріали наукових читань пам’яті професора І. К. Рибалки (м. Харків, 26 червня 2019 р.). - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Тематика матеріалів репрезентує коло наукових інтересів професора І. К. Рибалки з аграрної історії та історії національно-визвольних змагань.
«22 червня 2019 р. виповнюється 100 років з дня народження наукового керівника моєї кандидатської дисертації, доктора історичних наук, професора І. К. Рибалки. Він був Людиною, Науковим керівником, Лектором, Науковцем з великої букви. Протягом другого курсу І. К. Рибалка читав нам, студентам історичного факультету ХДУ імені О. М. Горького, лекції з історії України та в нашій групі вів семінарські заняття. Лекційний курс І. К. Рибалки з історії України – це фактично розширений текст його відомого підручника. Тому цікаві та приємні на слух лекції ми не записували, а з насолодою від мелодичної української вимови професора просто слухали. Поза аудиторією Іван Климентійович спілкувався українською мовою, чим також виділявся серед інших викладачів історичного факультету ХДУ імені О. М. Горького. Для другої половини 1980-х рр. це було нетиповим явищем». (О. М. Богдашина).
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Рибалка Іван Климентійович (1919–2001); Харківський університет, кафедра історії України