Взаємозв’язок негативних психічних станів та потреби досягнення дорослих під час воєнного стану - Фадєєва, Людмила Анатоліївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження: встановити взаємозв’язок між негативними психічними станами та потребою у досягненні у дорослих під час воєнного стану та розробити рекомендації щодо психологічної підтримки. Завдання дослідження: 1. Проаналізувати теоретичні основи негативних психічних станів та потреб людини в умовах воєнного стану. 2. Визначити особливості прояву негативних психічних станів у дорослих в умовах війни. 3. Дослідити структуру потреб дорослих та їхній зв’язок із потребою у досягненні. 4. Встановити взаємозв’язок між рівнем негативних психічних станів та задоволеністю потреб. 5. Розробити практичні рекомендації щодо подолання негативних психічних станів і підтримки мотивації. Об’єкт дослідження: негативні психічні стани особистості. Предмет дослідження: взаємозв’язок між негативними психічними станами та потребою у досягненні у дорослих під час воєнного стану. Практична значущість: результати дослідження можуть бути використані психологами, соціальними працівниками та іншими фахівцями для розробки програм психологічної допомоги, спрямованих на стабілізацію емоційного стану та підтримку мотивації дорослих в умовах війни.

Research Objective: To establish a correlation between negative mental states and the need for achievement in adults during a state of war and to develop recommendations for psychological support. Research Objectives: 1. To analyze the theoretical foundations of negative mental states and human needs under conditions of a state of war. 2. Identify the characteristics of negative mental states in adults during wartime. 3. Examine the structure of adult needs and their connection to the need for achievement. 4. Establish a correlation between the level of negative mental states and the satisfaction of needs. 5. To develop practical recommendations for overcoming negative mental states and maintaining motivation. Object of study: negative mental states of the individual. Subject of study: the relationship between negative mental states and the need for achievement in adults during martial law. Practical significance: the research findings can be used by psychologists, social workers, and other specialists to develop psychological assistance programs aimed at stabilizing the emotional state and maintaining motivation in adults during wartime.
Керівник: Черкашин Андрій Іванович, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та інноваційних оздоровчих технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; негативні психічні стани; отреба досягнення; дорослі; воєнний стан; negative mental states; need for achievement; adults; martial law